fbpx

A MAGAS VÉRNYOMÁS

A magas vérnyomás Magyarországon is népbetegségnek számít – 8,3 millió felnőtt lakosból 3,5 millióra becsülhető a hipertóniában szenvedők száma.  Félő azonban, hogy valójában többeket érint ez a betegség. Csaknem 5000 ember hal meg évente emiatt, de vannak olyan becslések is, amelyek szerint minden 8. halálesetben közrejátszik. 

Sokan csak csendes gyilkosként emlegetik, mert gyakran semmilyen tünettel nem jár. Általában csak akkor vesszük észre, ha valamely komolyabb szövődménye üti fel a fejét. 

A magas vérnyomás annyit jelent, hogy a szív, és az erek falára feszülő nyomás meghaladja a normális értéket, ami 120-129 (szisztolés – maximális nyomásérték) illetve 80-84 (diasztolés – minimális nyomásérték). Hipertóniáról akkor beszélünk, ha térben és időben egymástól elkülönítve két-három alkalommal mért vérnyomás értéke 140/90 Hgmm, vagy ennél magasabb. Ebben az esetben szükséges a rendszeres otthoni mérés és a kivizsgálás is.

A megfelelő vérnyomás mérésnek pontos szabályai vannak. Ezek közül az alábbiakat érdemes kiemelni:

  • Legalább 5 percig tartó nyugalmi állapot után mérje meg a vérnyomását.
  • A vérnyomásmérő mandzsettája a szív magasságában legyen.
  • Csak szabványos, és hitelesített eszközzel végezzen mérést.

s

A legfrissebb kutatások szerint komoly jelzésekkel bírhat az éjszaka és hajnalban mért eredmény, például az agyvérzés és a szívinfarktus megelőzésében. Fontos információkkal szolgálhat a hipertónia gyógyszeres kezelésének meghatározásához. Ezért javasoljuk Önnek is az éjszakai vérnyomásmérést!

 

Azt mondja az orvosa, hogy magas a vérnyomása? De vajon miért?

A magas vérnyomás nem mindig önálló elváltozás, hanem valamely más kórfolyamat következménye is lehet.

 Az alábbi jól ismert, jól megvizsgált okokat ismerjük: 

  • Artériák rugalmasságának csökkenése miatt nem jut elegendő mennyiségű széndioxid a szervezetbe, amely természetes értágító hatású.
  • A szénhidrát-, és zsíranyagcsere zavar a metabolikus szindróma szerves részei, ami napjaink egyik leggyakoribb anyagcserezavara. Biztosan Önnek is vannak sörpocakos, túlsúlyos, holdvilágarcú ismerősei. Nos, ők például valószínű, hogy mindannyian érintettek.
  • A cukorbetegség csökkenti az erek rugalmasságát, ami növeli a testben lévő folyadékmennyiséget, ezáltal megváltozik az inzulinháztartás.
  • Pajzsmirigy, vagy a mellékvesekéreg problémái is okozhatnak magas vérnyomást.
  • Miközben alszunk a szervezetünkben az oxigén szint alvás lecsökken, ezáltal magasabb lesz a vérnyomás, és ez extra terhelést ró a keringésre. A kezeletlen alvási apnoé nagyban hozzájárulhat a kórosan magas vérnyomás kialakulásához.

 

Hogyan kezelik a magas vérnyomást?

Ezt a problémát kétféleképpen oldhatja meg:

1.) gyógyszeres kezeléssel;
2.) természetes módon, gyógyszerek nélkül.

Gyógyszeres kezelés esetén komplex terápiát alkalmaznak. A magas vérnyomás-betegség kezelése más-más spektrumú és eltérő hatásmechanizmussal rendelkező gyógyszerekkel történik, amelyek normalizálják a vérnyomást.

Samozdrav kapcsolat

A magas vérnyomás kezelésére a leghatékonyabb módszer a hagyományos orvoslási módszerek kiegészítő alkalmazása, az életmódváltás és a légzőgyakorlatok végzése.

Ön hallott már a Dash diétáról?

A Dash diétát (Dietary Approaches to stop Hypertension) még a 90-es években alkották meg. Lényegében a zsír-, a nátrium-, és az alkoholbevitel csökkentéséből, és a káliumban, kálciumban, valamint magnéziumban gazdag élelmiszerek fogyasztásának növeléséből áll, mint például a spenót, a fejes káposzta, a fodros kel, az áfonya, a burgonya, a cékla, a zabkása, vagy a banán. 

U

A legújabb kutatások szerint érdemes beiktatni a napirendünkbe a nyújtást is

A Journal of Physical Activity and Health tudományos szaklapban megjelenő tanulmány azt taglalja, hogy a magas vérnyomás elleni harcban sokkal hatékonyabb fegyver lehet a nyújtás, mint a jótékony hatásáról ismert séta, vagy a gyors gyaloglás – mivel csökkenti az artériák merevségét, vagyis kisebb az ellenállás a véráramlással szemben.

Hatékony segítség a magas vérnyomás csökkentésére

A magas vérnyomás úgy változtatható meg, hogy a vérnyomást speciális légzés segítségével normalizáljuk.

Ezeket a légzőgyakorlatokat érdemes a Samozdrav légzőizom-erősítő készülékkel végezni. Segítségével hiperkapnikus gázkeveréket lélegzünk be, ami által helyreállítható a CO2 szint a szervezetben.

A légzőgyakorlatok csökkenthetik a szív terhelését, ami szintén a vérnyomás csökkenéséhez és szintjének normalizálódásához vezet.

A légzőizom-erősítő készülékkel csökkentheti a magas vérnyomását, és kevesebb gyógyszert fog szedni, ugyanis a használatával a vérnyomás egyenletesen csökkenthető, és stabilan a normál szinten tartható otthoni körülmények között is!!

További izgalmas információkat találhat a következő oldalon is >> 

forrás: samozdrav.ru, webbeteg.hu, hazipatika.com

Iratkozzon fel az egészséggel kapcsolatos hírlevelünkre: 

A BLOGUNK LEGOLVASOTTABB CIKKEI

Miért érdemes beszereznem a Samozdrav légzőizom-erősítő? Gyermekek is használhatják a készüléket? Használhatja a család minden tagja ugyanazt a légzőizom-erősítő? Ágyban fekvő betegek is használhatják?

Hogyan enyhíthetőek az allergia okozta tünetek? Vajon mi okozza? Mikor beszélhetünk allergiáról?  Számos kérdés, mely sokakban felmerül. Cikkünkben igyekszünk részletesen megválaszolni a kérdéseket.

KÉPES ajánló

Cikkek, fontos információk a légzésről, a Samozdrav légzőizom-erősítőről, az egészségről!

Légzőizomtorna a tüdőgyulladás legyőzéséért

Manapság még a csapból is a COVID-19 szó folyik. Már mindenki tudja, hogy elsősorban a tüdőt támadja meg, és ha elég előrehaladott állapotban van, akkor akár tüdőgyulladást is...

A futás

Manapság a futás a testedzés elkezdésének egyik legnépszerűbb válfaja. Minden évben emberek ezrei kezdenek futni, komoly erőket befektetve a helyes futásmódszerek elsajátításába....

A leggyakrabban felmerülő kérdések a Samozdrav légzőizom-erősítővel kapcsolatban

Miért érdemes beszereznem a Samozdrav légzőizom-erősítő? Gyermekek is használhatják a készüléket? Használhatja a család minden tagja ugyanazt a légzőizom-erősítőt? Ágyban fekvő...

Hogyan enyhíthetőek az allergia tünetei?

Ha nyár, akkor vele együtt az allergiaszezon is megérkezik. Vajon mi okozza? Hogyan enyhíthetőek az allergia okozta tünetek? Számos kérdés, mely sokakban felmerül, főleg ebben az...

Samozdrav légzőizom-erősítő – 10 ok, amiért szüksége van rá

A Samozdrav légzőizom-erősítővel kapcsolatos legfontosabb kérdés természetesen az, hogy milyen előnyöket nyújt a használó számára. A cikkben összegyűjtöttük az előnyöket, egészen...