fbpx
Samozdrav felnőtteknek és gyerekeknek

Hiszünk abban, hogy ahhoz, hogy megváltoztassuk az életünket, csak el kell kezdenünk − önmagunkra figyelve − gondosabban LÉLEGEZNI.

A “Samozdrav” története

A Samozdrav készülék kialakítása a professzor, az orvostudományok doktora, az Orosz Orvostudományi Akadémia tagja – Nyikolaj Agadjanian és munkatársai, az Orvostudományi Intézet 40 évvel ezelőtti felfedezésén alapul. Minden akkor kezdődött, amikor felkészítették az űrhajósokat az első űrrepülésekre.

Egészséges embereken végzett kísérleti vizsgálatok feltárták a szív- és érrendszeri patológiák fő okait, a test elhasználódását és a korai öregedéssel kapcsolatos kérdéseket. Ez a csökkent szén-dioxid-tartalom a vérben, pontosabban az artériás vérben, amely fizikai erőfeszítésre, valamint a stressz következtében jelentkezik. Ezek görcsök kialakulásához vezethetnek az érhálózatokban, oxigén- és energiahiányban a test több milliárd sejtjében.

A súlytalanság és a 2-3 hónapos repülés stressze egy egészséges fiatal férfit gyengévé és beteg idős emberré kellett volna változtatnia. Az asztronauták ezt kizárólag Ny. Agadjanian által kifejlesztett és az űrhajó legénységének kabinjában tartott aktív légzési környezetnek (ARM) köszönhetik az egészségüket. Az aktív légzőkörnyezet – a Föld légkörénél tízszer magasabb CO2-szintjének köszönhetően – nem engedi, hogy vér CO2 szintje a kritikus küszöb alá csökkenjen.

A “Samozdrav” otthoni légzőizom-erősítő létrehozza az aktív légzési környezetet (ARI). Az orosz tudomány újítása felborította a korabeli hiedelmeket a “civilizációs betegségek” megjelenésének okairól, mert a gyógyításuk és megelőzésük valóban lehetséges, és ezt fokozatosan elismerik nemzetközileg is.

 

 

NYIKOLAJ AGADZSANJANRÓL ÉS A LÉGZÉSTÁMOGATÓ ESZKÖZÖKRŐL

Nyikolaj Alekszandrovics Agadzsanjan orosz akadémikus

Nyikolaj Alekszandrovics Agadzsanjan orosz akadémikus nevét az egész világon ismerik. A Samozdrav-módszer megalkotása szorosan összefonódott a nevével. A 90-es évek végén Jurij Nyikolajevics Misusztyinnal közös munkája során kidolgozta az egészség légzéssel történő helyreállításának egyik leghatékonyabb módszerét. Ma már mindenki számára elérhető a Samozdrav és Agadzsanjan a nyomáskamra regeneráló technológiáján alapuló, egyedülálló egészségjavító ötletei. 

 

A nagy tudós felfedezéseinek és tanulmányainak köszönhetően emberek milliói gyógyulhattak ki betegségükből és ismerhették meg a szervezetben zajló gázcsere helyreállításának fontosságát a hosszú és egészséges élet elérése érdekében.

Nyikolaj Alekszandrovics Agadzsanjan a legjobb szovjet és orosz tudósok népes táborába tartozik, azok közé, akik számára a lehetetlen fogalma nem is létezett.
Összesen hét orosz, összoroszországi, valamint nemzetközi tudományos akadémia tartotta fontosnak azt a megtiszteltetést, hogy örökös tagjává válassza: az Orosz Orvostudományi Akadémia tagja, a Nemzetközi Tudományos Akadémia Nemzetközi Asztronautikai Akadémiájának (International Academy of Astronautics, IAA) tagja, a Szovjetunió Orvostudományi Akadémiájának levelező tagja, az Orosz Ökológiai Akadémia tagja és elnökségi tagja, az Orosz Természettudományi Akadémia Sarkköri Orvostudományi és Extrém Humánökológiai Akadémiájának tagja, New York-i Tudományos Akadémia tagja (New York Academy of Sciences, NYAS) volt.

Higgyék el, ez nem csupán lenyűgöző. A hatalmas, sokszínű tudományos közösség – és túlzások nélkül kijelenthetjük, hogy az egész világ tudományos közössége − részéről megnyilvánuló bizalomnak megvolt a maga oka.

Nyikolaj Alekszandrovics közvetlenül részt vett az első ember űrutazásának, a világűrbevaló kilépésének előkészítésében. Ebben a hősies és nehéz időszakban Nyikolaj Alekszandrovics a Légierő Légi és Kozmikus Orvosbiológiai Kutatóintézetének laboratóriumát vezette. Ennek az intézménynek a falai között képezték ki a leendő űrhajósok első csoportját, köztük Jurij Gagarint is.

leendő űrhajosok képzése

Nyikolaj Alekszandrovics tudományos kutatásainak és felfedezéseinek tárgya egész életében az az űrrepüléshez való emberi alkalmazkodás volt. Ezek a kutatások váltak az emberi testben végbemenő pontos és megfelelő gázcsere szabályozására, illetve a hypoxia 1 és a hipokapnia megelőzésére szolgáló mindennapi légzéstechnikák megjelenésével kapcsolatos felfedezés alapjává.
Az általa vezetett fejlesztéseknek köszönhetően jelent meg Samozdrav − a gazdag történelmi háttérrel rendelkező, valódi és kifogástalan tudományos alapokon nyugvó légzéstámogató készülék.

Samozdravka - légzésszimulátor gyerekeknek

NYIKOLAJ ALEKSZANDROVICS AGADZSANJAN KUTATÁSAI

Agadzsanjan akadémikus tanulmányozta a repülőgépeken extrém körülmények között végrehajtott repülés élő szervezetekre gyakorolt hatását, valamint foglalkozott a szervezet túlélő és tartalékoló képességének tematikájával is.
Nyikolaj Alekszandrovics ugyanakkor a többiekkel egyenrangú önkéntesként is részt vett a saját, barokamrában /nyomáskamrában/ végzett kutatásaiban.

Nyikolaj Alekszandrovics Agadzsanjan akadémikus számos magashegyi expedíciót szervezett a szervezet adaptációs képességeinek tanulmányozása céljából. A Patrice Lumumba Oroszországi Népek Barátsága Egyetem bázisán különböző kutatási célú utakat vezetett az Aral-tó és az Észak-Urál vidékére, Kazahsztánba, a Sznyezsnaja- [Havas-] barlangba, tudományos expedíciók keretében jachtokról vizsgálta a Fekete- és a Földközi-tenger ökológiáját.
Nyikolaj Alekszandrovics magashegyi körülmények között végzett kutatásai magabiztos alapjául szolgáltak a leendő űrhajósok képzése és gyakorlati kiképzése során.

Tudományos tevékenységének utolsó éveiben Nyikolaj Alekszandrovics Agadzsanjan érdeklődése főként a stressz problémakörére és a stressz emberi szervezetre gyakorolt hatására összpontosult. Agadzsanjan szilárd meggyőződése volt, hogy az egészség nem csupán fizikai és mentális állapot, hanem egyfajta erkölcsi jólét is, amely erőt, életörömöt és a hosszú élethez szükséges energiát biztosítja.

Nyikolaj Alekszandrovics Agadzsanjan 86 évet élt.