fbpx

Hogyan enyhíthetőek az allergia tünetei?

Uncategorized

Ha nyár, akkor vele együtt az allergiaszezon is megérkezik. Vajon mi okozza? Hogyan enyhíthetőek az allergia okozta tünetek? Számos kérdés, mely sokakban felmerül, főleg ebben az időszakban. Cikkünkben igyekszünk részletesen megválaszolni a kérdéseket.

Az allergiát még napjainkban is sokan alábecsülik és nem veszik komolyan. Pedig ugyanolyan figyelmet érdemel, mint bármely más betegség, hiszen súlyos tüneteket okozhat. Hátterében számos faktor állhat. Orvosi vizsgálat igénybevételével mindenképpen javasolt megállapítani, hogy mely allergén okozza a túlérzékenységet.

 

Mikor beszélhetünk allergiáról?

Az allergia az immunrendszer túlzott, kóros reakciója az allergénekre. Egyfajta téves immunválasz az allergének ellen, vagyis az allergiát okozó anyagok ellen, melyek egészséges emberekben semmilyen tünetet nem okoznak. Többek között növényi pollenek, állati szőrök, madártoll, poratka és gombaspórák váltanak ki allergiás reakciót.

Ahogy számos egyéb állapotnál, az allergiánál is a vér csökkent szén-dioxid-tartalma okozhatja a problémát. A túllégzés során szén-dioxid-hiány jelentkezik a szervezetben, melynek következtében fokozódik a hisztamin termelődés.

Mit lehet tudni a hisztaminról?

Egyrészt azt, hogy fontos szerepet játszik az allergia kialakulásában. Másrészt pedig azt,
hogy egy biológiai anyag, mely egy aminosav lebomlása során keletkezik és részt vesz a szervezet immunválaszának kialakításában, illetve a gyulladási folyamatokban. A keletkezése során szén-dioxid szabadul fel a szervezetben.

Mivel a hisztamintermelődés során szén-dioxid szabadul fel, nyilvánvaló, hogy a vér alacsony szén-dioxid-tartalmának kompenzálására indul be ez a folyamat. Azonban a túlzott hisztamintermelődés miatt a légutak nyálkahártyája begyullad és megduzzad, melynek következtében a légutak beszűkülnek.

Szóval az egész folyamat lényege, hogy a szervezet így próbál védekezni a túllégzés és annak következménye, vagyis a túlzott szén-dioxid-veszteség ellen. Amennyiben a túlzott hisztamintermelődés krónikussá válik, többek között allergia is kialakulhat. Ráadásul az allergia tünetei, mint például a nehézlégzés, a tüsszentés, a köhécselés, a köhögés vagy a sóhajtozás állandó túllégzéshez vezetnek. Ezáltal a folyamat öngerjesztővé válik.

Hogyan enyhíthetőek az allergia tünetei?

Hogyan enyhíthetőek az allergia okozta tünetek?

A legfontosabb allergia elleni védekezés az allergének elkerülése. Sajnos erre nincs minden esetben mód. Például akkor sem, ha az allergiás reakciót pollen vagy por váltja ki. Szerencsére ebben az esetben is hatásos segítséget nyújthat a Samozdrav légzőizom-erősítő, azáltal, hogy segít megszüntetni a túllégzést és annak következményét, a vér csökkent szén-dioxid-tartalmát.

Hogyan segít a Samozdrav légzőizom-erősítő?

Hozzájárul a szabályos légzésritmus elsajátításához. A készüléken keresztül lélegezve növekszik a vér szén-dioxid-tartalma, mely többek között az allergia esetében is gyógyító hatást eredményez. Ráadásul nemcsak az allergia kezelésében segít, hanem prevenciós szerepet is betölt.

A Samozdrav légzőizom-erősítő az egész szervezet vérkeringésére jótékony hatással van, melynek köszönhetően nemcsak az allergia kezelésére alkalmas. Javulás érhető el vele többek között asztma, álmatlanság, krónikus fáradtság, ízületi gyulladás, csontritkulás és magas vérnyomás esetén is.

Ráadásul az ágyban fekvő betegek számára is ajánlott a Samozdrav légzőizom-erősítő használata, hiszen kényelmesen, a szervezet felesleges terhelése nélkül is elvégezhetőek a gyakorlatok. Továbbá gyermekek számára szánt verziót is fejlesztett a cég, mely ugyanolyan jótékony hatással bír, mint a felnőtteknek szánt légzőizom-erősítő.

A Samozdrav légzőizom-erősítővel mindenféle allergia esetén alkalmazható, legyen szó állatszőr-, pollen- vagy porallergiáról. Ráadásul a készülék praktikus kialakítása lehetővé teszi, hogy bárhol használható legyen. 

forrás: samozdrav.ru 

Iratkozzon fel az egészséggel kapcsolatos hírlevelünkre: 

A BLOGUNK LEGOLVASOTTABB CIKKEI

Miért érdemes beszereznem a Samozdrav légzőizom-erősítő? Gyermekek is használhatják a készüléket? Használhatja a család minden tagja ugyanazt a légzőizom-erősítő? Ágyban fekvő betegek is használhatják?

Hogyan enyhíthetőek az allergia okozta tünetek? Vajon mi okozza? Mikor beszélhetünk allergiáról?  Számos kérdés, mely sokakban felmerül. Cikkünkben igyekszünk részletesen megválaszolni a kérdéseket.

KÉPES ajánló

Cikkek, fontos információk a légzésről, a Samozdrav légzőizom-erősítőről, az egészségről!

Légzőizomtorna a tüdőgyulladás legyőzéséért

Manapság még a csapból is a COVID-19 szó folyik. Már mindenki tudja, hogy elsősorban a tüdőt támadja meg, és ha elég előrehaladott állapotban van, akkor akár tüdőgyulladást is...

A futás

Manapság a futás a testedzés elkezdésének egyik legnépszerűbb válfaja. Minden évben emberek ezrei kezdenek futni, komoly erőket befektetve a helyes futásmódszerek elsajátításába....

A leggyakrabban felmerülő kérdések a Samozdrav légzőizom-erősítővel kapcsolatban

Miért érdemes beszereznem a Samozdrav légzőizom-erősítő? Gyermekek is használhatják a készüléket? Használhatja a család minden tagja ugyanazt a légzőizom-erősítőt? Ágyban fekvő...

Hogyan enyhíthetőek az allergia tünetei?

Ha nyár, akkor vele együtt az allergiaszezon is megérkezik. Vajon mi okozza? Hogyan enyhíthetőek az allergia okozta tünetek? Számos kérdés, mely sokakban felmerül, főleg ebben az...

Samozdrav légzőizom-erősítő – 10 ok, amiért szüksége van rá

A Samozdrav légzőizom-erősítővel kapcsolatos legfontosabb kérdés természetesen az, hogy milyen előnyöket nyújt a használó számára. A cikkben összegyűjtöttük az előnyöket, egészen...