fbpx

SAMOZDRAV GYIK

GYAKORI KÉRDÉSEK

Samozdrav GYIK - Gyakori kérdések

Milyen gyakran kell tisztítani a készüléket, és mi a legjobb módszer erre?

Válasz: A Samozdrav légzőizom-erősítő minden egyes alkalmazása után minden részét vízzel el kell mosni. Időről időre (1-2 hetente egyszer) a légzőizom-erősítőt szódabikarbóna oldatban vagy valamilyen szappanos vízben kell fertőtleníteni. További részletek a használati útmutatóban találhatók.

Használhatja a család minden tagja ugyanazt a légzőizom-erősítőt?

Válasz: Igen, bár határozottan javasolt, hogy mindenkinek legyen sajátja. Amennyiben erre nincs mód, minden gyakorlat után feltétlenül fertőtleníteni kell a készüléket.

A gyerekeknek külön verzió készült, itt tudhat meg róla többet >>

Használhatják-e a vérnyomás ingadozásnál a Samozdrav-ot?

Válasz: A “Samozdrav” légzőizom-erősítőn végzett edzés eredményeként a receptorokon keresztül növeli a vér CO2-szintjét, és ezáltal javítja az agy vérkeringését. Ez a reakció magában foglalja a perifériás erek tágulását és az artériás nyomásszint helyes szabályozását. Néhány hónapon belül a nyomás fokozatosan normalizálódik.

Gyermekek is használhatják a készüléket?

Válasz: Igen, van kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett légzőizom-erősítő. Ha a gyermek elérte azt a kort, mikor már el lehet neki magyarázni/mutatni a készülék használatának helyes technikáját, akkor bátran kipróbálhatja. Azonban a 7 évesnél fiatalabb gyermekek kizárólag felnőtt felügyelete mellett használják a légzésszimulátort. 

Tovább a Samozdravka – légzésszimulátor gyerekeknek oldalra >>

Mennyi időbe telik, míg eredményt érek el a Samozdrav légzőizom-erősítő használatával?

Válasz: A haladás egyrészt függ az állapotától, másrészt pedig attól, hogy mennyire kitartóan végzi a gyakorlatokat. Az esetek többségében már néhány edzést követően, érezhető a javulás.

Bonyolultak a gyakorlatok? Képes leszek elsajátítani őket?

Válasz: Mindenki képes jól lélegezni! A feladat egyáltalán nem bonyolult, még a gyermekek is könnyedén elsajátítják őket. Egyedüli nehézséget talán az jelenthet, hogy megvan-e a kellő akaraterő, elszántság és kitartás ahhoz, hogy a szükséges gyakorlatokat rendszeresen elvégezze.

Tarthatok szünetet a szakaszok között? Mi a teendő, ha szünetet kellett tartanom?

Válasz: Ha “Samozdrav” légzőizom-erősítővel abba kellett hagynia a gyakorlatokat, akkor a szünet időtartamától függően kell újra elkezdeni:
– néhány napos (maximum 1 hét) szünet: a gyakorlatokat onnan kell folytatni, ahol abbahagyta;
– egy hónapos vagy annál hosszabb szünet: a gyakorlatokat folytatni lehet attól a szakasztól, ahol abbahagyta, de 3 perccel kell kezdeni;
– ha a szünet több mint 3 hónap: az egész elölről indul, az első szakasztól kell kezdeni.

Naponta háromszor szabad a gyakorlatokat elvégezni?

Válasz: Igen. Állapottól függően kell kezdeni, pár perccel, és fokozatosan növelni az időt. Nyugodtan lehet akár naponta többször is csinálni. Nincs túladagolás! A 2. és a 3. szakaszban ajánlott is három gyakorlatot végrehajtani (reggeli előtt, vacsora előtt vagy után, valamint lefekvés előtt), és fokozatosan kell növelni az időt 30 percig.
A kívánt eredmény és stabilizálása után végezzen két edzést reggel és lefekvés előtt 30 percig. Vagy ha úgy érzi: még többször.:)

Bejut a külső levegő a készülékbe a gyakorlatok során? Hogyan képződik benne a gázkeverék?

Válasz: Az burkolatban vannak lyukak. Belégzéskor a légköri levegő bejut rajtuk keresztül, és összekeveredik a kilélegzett levegővel, amely szintén részben beszivárog a pohárból a környezetbe. Tudományosan meg van tervezve! Ki van találva! A lyukak miatt a pohár belsejében levegő keveréke képződik, ahol bizonyos koncentrációjú CO2 halmozódik fel. A poháron található számok segítségével a furatok mérete beállítható (minél nagyobb a szám, annál kisebb a lyuk).

Hány percig kell tartson az első gyakorlat a Samozdrav légzőizom-erősítő használatánál?

Válasz:  A szakaszok száma és időtartama az egyén sajátos egészségi állapotától és életkorától függ. A kezdő idő: 3 perc, majd naponta 1 perccel növelhető.

Az értágító gyógyszereket szedő személyek vagy a pacemaker-használók: az 1. és a 2. szakasz időtartama 1,5 hónap, a 3. szakasz legalább 3 hónap; a 4.szakasz NEM alkalmazható.
Gyerekek (12 éves kor alatt): az 1. és a 2. szakasz időtartama egy hónap, a 3. szakasz legalább 2 hónap; a 4. szakasz NEM alkalmazható.
70 év feletti személyek: az 1. és a 2. szakasz időtartama 1,5 hónap, a 3. szakasz legalább 3 hónap; a 4. szakasz NEM alkalmazható.
Magas vérnyomásban szenvedő betegek: az egyes szakaszokat 3-10 perctől kezdje el, adjon hozzá 1 percet naponta. A teljes értékű edzés időtartama 30 perc.
Javasoljuk, hogy jelentősen megemelkedett vérnyomás (170/100 felett) esetén az edzést későbbi / vagy korábbi napszakra helyezze át.

Miért tapasztalják az emberek a torok csiklandozó érzését és köhögést a légzőizom-erősítő használata után?

Válasz: A készülék használata során a belsejében sűrített meleg, nedves, kilégzett levegőben cseppek halmozódhatnak fel. Az ilyen környezet a legkedvezőbb a káros mikroorganizmusok szaporodására, amelyek irritációt okozhatnak a légzőrendszerben, csiklandozó érzést okozva a torokban és köhögésre ingerelnek. Minden gyakorlat után meg kell mosni a készülék minden egyes részét, különösen az poharat és a csöveket. Rendszeres időnként fertőtlenítést kell végezni, szódabikarbónás oldatban, szappanoldatban, vagy mindenkinek belátása szerint.

Miért érdemes beszereznem a Samozdrav légzőizom-erősítőt?

Válasz: A rossz légzési szokásaink számos kellemetlen állapotot idézhetnek elő. Többek között allergiát, asztmát, magas vérnyomást és krónikus fáradtságot. A Samozdrav légzőizom-erősítővel végzett gyakorlatok segítenek a szabályos mélylégzés elsajátításában és alkalmazásában. Ez hozzájárul a vér szén-dioxid-tartalmának növeléséhez, valamint az érintett szerv vér- és oxigénellátásának javulásához, működésének normalizálódásához. Mindez pedig jó közérzetet eredményezhet. Ráadásul nemcsak a kellemetlen állapotok kezelésében segíthetnek ezek a gyakorlatok, hanem fontos szerepet játszhatnak azok megelőzésében is. A légzőizom-erősítő használatával nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, egészségesebb és energikusabb élet érhető el.

Előfordulhat, hogy a szén-dioxid-szint túl magas lesz a szervezetben?

Válasz: A szén-dioxid-szint nem haladhatja meg a normát, mivel a szervezet kompenzál annak érdekében, hogy fenntartsa a belső környezet állandóságát.

Hogyan segít megelőzni, illetve megszüntetni a krónikus egészségügyi problémákat a Samozdrav légzőizom-erősítő?

Válasz: Számos kellemetlen állapot azért alakul ki, mert a krónikus szén-dioxid-hiány negatívan befolyásolja a szervezet működését. A gyakorlatok alkalmazásával a vérben növekszik a szén-dioxid-koncentráció, mely hozzájárul az erek kiszélesedéséhez. Továbbá javítja a szervek vér- és oxigénellátását. Így az eszköz különféle kellemetlen állapotok kezelésére egyaránt alkalmas. Legyen szó asztmáról, allergiáról, álmatlanságról vagy éppen ízületi gyulladásról. Ráadásul nemcsak a kellemetlen állapotok kezelésében segíthet, hanem fontos szerepet játszhat azok megelőzésében is.

Mennyi ideig használható egy darab légzőizom-erősítő?

Válasz: A Samozdrav légzőizom-erősítő egy orvosi eszköz Oroszországban, mely maximum három évig használható. Ezen idő elteltével a készüléket újra kell cserélni.

Mi a célja a pohár fedelén található számjegyeknek, és mikor kell őket mozgatni?

Válasz:  Az pohár fedelén található számjegy jelzi a légellenállást és a készülék belsejében található gázkeverék összetételét.
Az 1. szám a minimális terhelési szintet mutatja. A jel áthelyezése más számjegyekre az edzettség előrehaladtával tanácsos. 

Milyen gyakran kell mérnem a légzés intenzitását?

Válasz:  A légzésintenzitás-mérővel történő diagnózist körülbelül kéthavonta és/vagy egy szakasz végén érdemes elvégezni. A táblázatban le kell olvasni a kapott eredményt, és érdemes feljegyezni a mérés dátumát.

Tarthatok szünetet a szakaszok között? Mi a teendő, ha szünetet kellett tartanom? Milyen ellenjavallatok vannak a "Samozdrav" alkalmazásához?

Válasz: A kezelés ellenjavallatai
– krónikus és fertőző betegségek, a fellendűlés és a dekompenzáció szakaszában;
– légzési elégtelenség, súlyos hipoxémia kíséretében hyperkapniával kombinálva;
– visszatérő (ismételt) tüdővérzések és hemoptysis;
– súlyos hipertóniás krízis időszaka;
– onkológia esetnél a kemoterápia időtartama alatt (3 hónap múlva kezdhető);
– stroke után, infarktus utáni akut periódus, a stroke vagy a szívroham utáni időszak (3 hónap múlva kezdhető);
– hasi műtétek utáni időszak (3 hónap múlva kezdhető).

Krónikus kellemetlen állapotot jelenlétében a szimulátort nem szabad használni az súlyosbodás szakaszában. Krónikus betegség súlyosbodása esetén el kell végezni a szükséges kezelést, majd újra kell kezdeni a gyakorlatokat.
A gyakorlatok újraindítását 3 napnál hosszabb szünet esetén a gyakorlatok idejének csökkentésével kell végrehajtani (például, ha 14 napig elmulasztotta a gyakorlatokat, akkor az abbahagyott terheléssel kell újraindítani.)

Miért ilyen nagy a Samozdrav, mit ad hozzá a nagy tartály?

Válasz: A további kapacitás növeli a légköri levegő ellenállását, amely belélegzéskor behatol a pohárba. Ez növeli a tartály belsejében a CO2 szintet és a test terhelését.

Mi a teendő, ha az összes szakaszt megcsináltam?

Válasz: Miután minden szakaszon végigment, az artériás vérben felhalmozódott szén-dioxid-tartalom fenntartása érdekében folytathatja a légzőizom-erősítést heti pár /2-3/ alkalommal, belátása szerint.

Vagy évente egyszer 3 – 6 hónapig (aktív életmód mellett) gyorsított ütemben lehet végigmenni az összes szakaszon újra.